Американските власти не само забраниха доставките на модерно оборудване за

...
Американските власти не само забраниха доставките на модерно оборудване за
Коментари Харесай

Китайските компании са започнали да купуват използвано оборудване за производство на чипове

Американските управляващи освен не разрешиха доставките на съвременно съоръжение за произвеждане на чипове за Китай, само че и убедиха съдружници като Япония и Нидерландия да създадат същото. Вероятността Япония да спре да доставя съоръжение провокира угриженост у китайските производители на полупроводници. В този подтекст се следи нарастване на търсенето на използвано съоръжение за произвеждане на чипове.

Преди към седмица се появи информация, че Съединени американски щати са съумели да убедят Япония и Нидерландия да наложат ограничавания върху износа на Китай. Въпреки това японските управляващи към момента не са създали съответни изказвания за това какъв тип съоръжение ще бъде неразрешено на фирмите да доставят. Тази неустановеност ускорява безпокойството на китайските производители на чипове, които не могат да се оправят без задгранично съоръжение, належащо за разширение и модернизиране на производството.
-->
Според Джони Ляо, управител продажби в един от основаните в Шънджън производители на чипове втора ръка, броят на запитванията от клиенти се е нараснал доста през последните две седмици. Той изяснява това с внезапното повишаване на цената на някои японски уреди на фона на спекулациите за нови ограничавания върху износа. Нарастването на търсенето на използвано съоръжение е доказано и от различен източник, работещ в тази област.

Според South China Morning Post японските управляващи имат намерение да вкарат нови ограничаващи ограничения тази пролет. В отчета се показва, че доставките на усъвършенствано съоръжение за произвеждане на чипове ще изискват утвърждение от Министерството на търговията на Япония. Неназован източник съобщи, че описът за надзор на износа евентуално ще включва съоръжение за дълбока ултравиолетова литография (DUV), както и някои други типове съвременно съоръжение.

Според обявата японският експорт на съоръжение за произвеждане на чипове за Китай е понижен с 1,7% на годишна база през 2022 година до към 9,74 милиарда $, до момента в който международният експорт на такова съоръжение от Япония е повишен с 4,1% през същия интервал. Ако Япония се причисли напълно към глобите на Съединени американски щати и ограничи доставките на съоръжение за произвеждане на чипове, това ще нанесе още един сериозен удар на китайския бранш за произвеждане на чипове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР