Американските визи за гражданите на Хърватия може да отпаднат още

...
Американските визи за гражданите на Хърватия може да отпаднат още
Коментари Харесай

Американските визи за Хърватия могат да отпаднат

Американските визи за жителите на Хърватия може да отпаднат още до края на тази година. Това е удостоверила пред организация Хина Серена Хой, помощник-секретар по интернационалните въпроси в американския Департамент за вътрешна сигурност, която обитава тази седмица в Хърватия за последна преценка на готовността на страната за включване в Програмата за анулация на визите на Съединени американски щати (Visa Waiver Program).

Според Хой оценката ще бъде направена до края на септември. " След това, уповавам се, в случай че всичко върви добре до края на годината хърватските жители би трябвало да могат да се възползват от програмата за анулация на визите, " е декларирала тя, съобщи Dariknews.bg.

След анулацията на визите хърватските жители ще могат да пътуват до Съединените щати с туристически и настоятелен цели посредством американската Електронна система за позволения за пътешестване (ESTA). Американският държавен секретар Антъни Блинкън публично предложи Хърватия за включване в Програмата за анулация на визите на Съединените щати през август, откакто още през февруари тази година посолството на Съединени американски щати в Загреб заяви, че главният аршин за анулация на американските визи е реализиран - процентът на отводи да спадне под 3 %, оповестява Хина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР