Американските телевизионни канали се готвят за безпрецедентна и със сигурност

...
Американските телевизионни канали се готвят за безпрецедентна и със сигурност
Коментари Харесай

Изборната вечер ще е безпрецедентно изпитание за американските телевизии

Американските телевизионни канали се готвят за невиждана и сигурно удължена изборна вечер на 3 ноември, усложнена от мащаба на гласуването по пощата и растящото съмнение към медиите, с риск победител да бъде разгласен прекомерно рано, предава в сряда Франс прес.

Телевизиите си спомнят 7 ноември 2000 година и завоя на 180 градуса, който трябваше да създадат, след преждевременното оповестяване на победа за Ал Гор в основния щат Флорида. Това беше призрачен сън за доверието в тях.

Както на всички избори, натискът ще бъде върху така наречен " дисижън дескс " или " коментатори в студио " - екипи от статистици и анализатори. Събрани от всеки огромен ефирен канал, те зареждат електронната медия с оценки и резултати.

От дълго време тези екипи разчитаха основно на анкетите на изхода на изборните секции - екзит половете, с цел да създадат надеждни прогнози за спечелилия.

Но " към този момент не е по този начин ", предизвестява пред Франс прес Костас Панагопулос - учител по политология в частния университет " Нортийстърн " в Бостън, който работи с екипите на телевизия Ен Би Си. Причината е, че съгласно множеството оценки, минимум половината от гласоподавателите към този момент са дали гласа си преди изборния ден, при към 14 % през 2000 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР