Американските сили провокират иранските моряци по бреговете на Персийския залив,

...
Американските сили провокират иранските моряци по бреговете на Персийския залив,
Коментари Харесай

Иран: САЩ нямат работа на 7000 мили от дома, корабите им могат да бъдат унищожени

Американските сили " предизвикат " иранските моряци по крайбрежията на Персийския залив, разяснява иранският министърът на външните работи Джавад Зариф, представен от " Спутник ".

Изявлението идва на фона на напрежението в района на Персийския залив, провокирано от военни маневри на Съединени американски щати с неговите арабски съдружници във водите на Персийския залив.

Военни кораби на Съединени американски щати ще бъдат унищожени, в случай че заплашват ирански военни или невоенни кораби в Персийския залив, съобщи ръководителят на корпуса на Иранската революционна армия Хосейн Салами в тирада, излъчена от държавната телевизия. Салами означи, че всяка американска провокация ще бъде посрещната със " сразяващ отговор ".

Министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф написа в " Туитър " по-рано денем, че американските сили , провокиращи ирански моряци в Персийския залив, нямат работа във води, ситуирани на 7 000 благи от вкъщи им . В туит министърът прикани президента Тръмп да отговори на потребностите на Съединени американски щати на фона на пандемията с ковид, а не да се меси в делата в Залива .

Иран неведнъж осъжда наличието на Съединени американски щати в района, като го афишира за " нелегално " и изрази готовността си да ускори защитните си сили. Президентът Доналд Тръмп в сряда съобщи, че е наредил на Военноморски сили на Съединени американски щати да нападат и унищожават всеки ирански транспортен съд, който се доближават и сплашва бойните кораби в морето.

The US military is hit by over 5000 #covid19 infections. @realdonaldtrump should attend to their needs, not engage in threats cheered on by Saddam's terrorists.

Also, US forces have no business 7,000 miles away from home, provoking our sailors off our OWN Persian Gulf shores. pic.twitter.com/7CjzabkyVK
— Javad Zarif (@JZarif) April 23, 2020  Тръмп заповяда на Военноморски сили на Съединени американски щати да унищожават ирански кораби
Тръмп заповяда на Военноморски сили на Съединени американски щати да унищожават ирански кораби

Ако тормозят американски кораби

Пентагонът поддържа опасността на Тръмп да " унищожи " иранските кораби , написа " Таймс оф Израел ". Заместник-председателят на Съвместния шеф на щабовете на Съединени американски щати разяснява иранското изстрелване на спътник като различен образец за " злонамерено държание ", като провокациите на Техеран в Персийския залив.

Пентагонът приветства опасността на американския президент Доналд Тръмп към Иран. Напрежението сред Вашингтон и Техеран пламна отначало в сряда и откакто Иранската революционна армия организира галактическо изстрелване, което може да даде ход на ракетната стратегия за отдалечен обхват на страната .

Експерти го дефинираха като загадка военна галактическа стратегия, която може да форсира създаването на балистични ракети за Иран. Американски представители обявиха, че е прекомерно рано да се реши дали иранският спътник сполучливо е изведен в орбита. Главният посланик на Тръмп упрекна Иран в нарушение на резолюциите на Организация на обединените нации.

В Пентагона ген. Джон Хатън приветства туита на Тръмп като потребно предизвестие за Иран . Той направи паралел сред военноморската провокация в Персийския залив предходната седмица и галактическото изстрелване в сряда.

Хатън разяснява, че счита, че иранците схващат какво е имал поради Тръмп . На въпрос дали туитът значи, че повтаряне на случай от предходната седмица в Персийския залив, ще изисква смъртоносна реакция на Съединени американски щати, Хатън отговори: " Трябва да съм капитан на кораба, с цел да взема това решение ". Характерът на отговора, съгласно него, " зависи от обстановката и от това, което капитанът вижда . "

" Президентът насочи значимо предизвестие към иранците ", съобщи Дейвид Норкист, заместник-министърът на защитата на конференция в Пентагона. " Това, което той акцентира, е, че всички наши кораби резервират правото си на самоотбрана . "

Иран съобщи, че Съединени американски щати са отговорни за случая от предходната седмица .

Хатън добави, че е прекомерно рано да се разбере дали иранският спътник сполучливо в стигнал орбита, американската технология за следене демонстрира, че ракетата е минала " доста дълъг път , което значи, че има опция за следващ път да заплашва своите съседи , техните съдружници и желаеме да сме сигурни, че в никакъв случай няма да заплашат Съединените щати ".

Въпреки това, " Гардиън " заяви, че Северноамериканското командване за аерокосмическа защита ( NORAD) е проследило обектите , съответстващи на спътника и ракетата, което демонстрира, че може да са достигнали ниска орбита .
 Иран изстреля в космоса първия си боен спътник Noor
Иран изстреля в космоса първия си боен спътник Noor

Той е в орбита на височина от 425 км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР