Американските сили извършиха удари в Йемен срещу 10 атакуващи дрона

...
Американските сили извършиха удари в Йемен срещу 10 атакуващи дрона
Коментари Харесай

Нови удари на американските военни срещу хутите

Американските сили направиха удари в Йемен против 10 атакуващи дрона и наземна контролна станция, принадлежащи на подкрепяните от Иран бунтовници хути, оповестиха американските военни.

Американски боен транспортен съд също смъкна противокорабна ракета, изстреляна от хутите, и по-късно смъкна три ирански дрона, заяви Централното командване (CENTCOM).

Доскоро Съединени американски щати и Иран се стремяха да избегнат директна борба, само че свалянето на три ирански дрона може да ускори напрежението.

Рано в четвъртък локално време, американските сили се насочиха към „ наземна контролна станция и 10 дрона на хутите, които „ представляваха непосредствена опасност за комерсиалните кораби и корабите на американския флот в района “, се споделя в изказване на CENTCOM. CENTCOM по-рано разгласи, че USS Carney е свалил противокорабна балистична ракета, изстреляна от хутите, и по-късно за по-малко от час е свалил три ирански дрона. Не се прецизира дали дроновете са били предопределени за нахлуване или за наблюдаване.

Американските сили също унищожиха ракета земя-въздух на хутите в сряда, която съгласно CENTCOM съставлява непосредствена опасност за " американските самолети ". Не се показва видът самолети, които са били застрашени, нито точното местонахождение на удара, споделя се единствено, че ударът е осъществен в „ следените от хутите региони на Йемен “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР