Американските сенатори заявиха, че принцът-наследник в Саудитска Арабия - Мохамед

...
Американските сенатори заявиха, че принцът-наследник в Саудитска Арабия - Мохамед
Коментари Харесай

Сенатори: Принцът е замесен в убийството на Джамал Кашоги

Американските сенатори обявиха, че принцът-наследник в Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман ал Сауд, е пряко свързан с убийството на журналиста Джамал Кашоги. Това бе оповестено в Конгреса от депутати, пред които шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл даде брифинг по отношение на събитията за убийството от 2 октомври на територията на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, отбелязва АП.

" Ако властта в Саудитска Арабия е в ръцете на този човек, коства ми се, че ще бъде доста мъчно да се договаря, тъй като мисля, че принцът е вманиачен.  Мисля, че е рисков.  Саудитска Арабия е стратегически съдружник, връзките би трябвало да бъдат непокътнати, само че не непременно ", сподели републиканецът Линдзи Греъм.

Той също по този начин се опълчи на продажбата на въоръжение на Рияд, " до момента в който всички, които са забъркани в убийството на Кашоги, не бъдат изправени пред съда ".

" Не се колебая, че принцът е наредил убийството ", сподели републиканецът и ръководител на комитета по външни връзки Робърт Коркър.

Демократът Робърт Менендес от щата Ню Джърси  също прикани за решителна реакция  от Съединените щати за убийството на журналиста.

Вашингтон сега към момента няма информация, която да сочи недвусмислено присъединяване на принца - правоприемник в Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ал Сауд в убийството на журналиста Джамал Кашоги. Това съобщи преди дни държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео в изявление за Си Ен Ен.

Позицията на Белия дом е, че Съединени американски щати " не престават да проверяват и да схванат какво се е случило "./ news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР