Американските разузнавателни агенции заявиха в понеделник, че страната е изправена

...
Американските разузнавателни агенции заявиха в понеделник, че страната е изправена
Коментари Харесай

Reuters: САЩ са изправени пред „все по-крехък световен ред“

Американските разследващи организации обявиха в понеделник, че страната е изправена пред " все по-крехък международен ред ", изопнат от конкуренцията на огромните сили, транснационалните провокации и районните спорове, в отчет, оповестен откакто водачи на организациите свидетелстваха в Конгреса, оповестява.

„ Един упорит, само че угрижен Китай, конфронтационна Русия, някои районни сили, като Иран, и по-способни недържавни артисти оспорват дългогодишните правила на интернационалната система, както и шампионата на Съединени американски щати в нея “, показват организациите в своя годишен отчет за 2024 година

Докладът значително се концентрира върху заканите от Китай и Русия, най-големите противници на Съединените щати, повече от две години откакто Русия стартира своята инвазия в Украйна, както и отбелязва рисковете от по-широк спор, обвързван с акцията на Израел против „ Хамас ” в Газа след офанзивите на 7 октомври.

Китай дава икономическа помощ и помощ за сигурността на Русия, до момента в който тя води война в Украйна, като поддържа индустриалната база на Русия, се споделя в отчета. Той също по този начин предизвести, че Китай може да употребява технологии, с цел да се опита да повлияе на тазгодишните избори в Съединени американски щати.

„ Китай може да се опита да повлияе на изборите в Съединени американски щати през 2024 година на някакво равнище заради желанието си да в профил критиците на Китай и да усили публичното разделяне в Съединени американски щати “, се споделя още в отчета.

В показанията си пред комисията по разузнаването на Сената шефът на националното разузнаване Аврил Хейнс прикани законодателите да одобрят повече военна помощ за Украйна. Беше " мъчно да си представим по какъв начин Украйна " може да задържи територия, която си върна от Русия, без повече помощ от Вашингтон, сподели тя.

Докладът за заканите отбелязва, че търговията сред Китай и Русия се усилва от началото на войната в Украйна и че китайският експорт на артикули с евентуална военна приложимост е повишен повече от три пъти от 2022 година

Председателят на Камарата на представителите на Републиканската партия Майк Джонсън, съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, до момента отхвърля да свика гласоподаване на законопроект, който ще даде 60 милиарда $ повече за Украйна. Мярката мина през Сената, ръководен от демократите.

Директорът на Централното разследващо ръководство Уилям Бърнс, сходно на Хейнс, сподели, че продължаващата поддръжка за Украйна ще изпрати известие до Китай за експанзия против Тайван или в Южнокитайско море.

„ Наша оценка е, че китайският водач Си Дзинпин е бил отрезвен, знаете, от случилото се... Той не е очаквал, че Украйна ще се съпротивлява със смелостта и упоритостта, които демонстрираха украинците “, сподели Бърнс.

Хейнс означи опасенията, че спорът в Газа сред Израел и Хамас може да популяризира световна неустановеност. „ Кризата в Газа е ослепителен образец за това по какъв начин районното развиване има капацитет за по-широки и даже световни последствия “, сподели Хейнс.

Тя означи офанзивите на милициите Хути против кораби и сподели, че въоръжените групировки Ал Кайда и ISIS, „ въодушевени от Хамас “, са насочили поддръжниците си да правят офанзиви против ползите на Израел и Съединени американски щати.

След като протестиращ прекъсна чуването с крясъци за нуждата от отбрана на цивилните в Газа, Бърнс беше запитан за децата в палестинския анклав.

„ Реалността е, че има деца, които гладуват. Те са недохранени вследствие на обстоятелството, че филантропичната помощ не може да стигне до тях. Много е мъчно да се разпредели филантропичната помощ дейно, в случай че нямате помирение “, сподели той.

Емоциите се покачиха по време на чуването, когато някои сенатори разискаха имиграцията през границата на Съединени американски щати с Мексико, която Тръмп сложи във фокус на акцията си за победа над президента демократ Джо Байдън на изборите през ноември.

Директорът на ФБР Кристофър Рей изрази угриженост по отношение на „ терористичните последствия от евентуалното ориентиране към уязвими места по границата “, отбелязвайки възходящите закани от американци, въодушевени от ислямистки групи и други задгранични бойци след офанзивата на „ Хамас ” против Израел на 7 октомври.

„ Заплахата мина на напълно ново равнище “, сподели Рей.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР