Американските производители на чипове, включително Qualcomm и Intel, призоваха правителството

...
Американските производители на чипове, включително Qualcomm и Intel, призоваха правителството
Коментари Харесай

Intel и Qualcomm призоваха правителството на САЩ да ослаби забраната срещу Huawei

Американските производители на чипове, в това число Qualcomm и Intel, приканиха държавното управление на Съединени американски щати да ослаби глобите във връзка с Huawei. Компаниите взеха присъединяване в конферентна среща с министерството на търговията, с цел да обсъдят обстановката с включването на китайския софтуерен колос Huawei в черния лист.

Производителите на чипове излязоха с тезата, че отделите на Huawei, занимаващи се със смарт телефони и компютри, надали са толкоз огромен проблем за националната сигурност, като оборудването на 5G мобилните мрежи . От тази позиция цялостната възбрана на продажбите на Huawei, като да вземем за пример процесорите Intel Core, наподобява напълно безсмислена.

„Никой не приказва да се оказва помощ на Huawei. Става дума да се предотврати вероятната щета за американските компании“ – съобщи представител на един от производителите на чипове.

Финансовите доклади демонстрират, че през 2018 година Huawei е дал за закупуване на съставни елементи към $70 милиарда. От тях $11 милиарда са делът за американските компании, в това число Qualcomm, Intel и Micron Technology. И още, Qualcomm да вземем за пример, непосредствено съобщи, че желае да възобнови доставките на своите чипове за Huawei, с цел да може китайският производител да продължи да създава смарт телефони и смарт часовници.

Представител на министерството на търговията съобщи, че организацията „най-редовно дава отговор на фирмите по отношение на неразбираемите нормативни актове„. Той добави, че диалозите в границите на сходни срещи „не въздействат на дейностите на държавните органи„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР