Американските компании местят предприятията си от Китай във Виетнам и

...
Американските компании местят предприятията си от Китай във Виетнам и
Коментари Харесай

Американските компании според Тръмп местят предприятията си от Китай във Виетнам и други страни от Югоизточна Азия


Американските компании местят предприятията си от Китай във Виетнам и други страни от Югоизточна Азия, откакто Съединени американски щати увеличи митата върху китайските артикули. Това е декларирал президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя в изявление за Fox News.

„ Компаниите всеобщо напущат Китай, поради покачването на митата “, е отбелязал Тръмп. По думите му „ Съединени американски щати и Китай са разполагали с добър вид (за търговска) договорка, само че по-късно те (Китай) са решили да я трансформират “. „ Казах, че следователно ние ще въведем мита върху китайските артикули “, е добавил президентът. Той счита, че в последна сметка Пекин ще се съгласи на комерсиално съглашение със Съединени американски щати, защото повишението на митата нанася основни вреди на стопанската система на Китай. „ Митата убиват Китай “, е подчертал той. По думите му новото съглашение освен това би трябвало да бъде подписано съгласно американските условия. Тръмп нееднократно показва неодобрение от големия недостиг в търговията с Китай, който, както предава ТАСС думите на американския президент доближава сумата от 500 милиарда $.

Съединени американски щати, както към този момент бе оповестено по-рано увеличи митата за китайските артикули от 10 на 25 % от 10 май за сума от 200 милиарда $. Подготвя се и развой за повишение на митата и за останалите китайски артикули за сумата от още 300 милиарда $. В отговор Китай съобщи на 13 май, че от 1 юни вкарва реципрочни ограничения – покачва митата за над 5 хиляди стокови позиции от Съединени американски щати за сумата от 60 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР