Американски военни ще помогнат за преместване на кораба Ever Given,

...
Американски военни ще помогнат за преместване на кораба Ever Given,
Коментари Харесай

US военни вадят кораба, заприщил Суецкия канал

Американски военни ще оказват помощ за пренасяне на кораба Ever Given, който е затънал в Суецкия канал и изцяло блокира корабоплаването, оповестява CNN.

На 27 март екип от специалисти по драгиране от базата на американския флот в Близкия изток би трябвало да дойде на мястото на случая в Египет. „ Предложихме на управляващите подпомагане за деблокиране на канала. Консултираме се с нашите египетски сътрудници за това по какъв начин можем да помогнем най-добре “, сподели източник от американското министерство на отбраната пред канала .

Египетските управляващи одобриха предлагането на Вашингтон посредством американското посолство в Кайро. Властта на Суецкия канал към този момент изрази признателност за помощта.

На 24 март свръхголемият контейнеровоз Ever Given се засел в Суецкия канал, блокирайки придвижването по него. Анализаторите правят оценка загубите за международната стопанска система от случая на 9,6 милиарда $ дневно.

Изчистването на канала може да отнеме няколко седмици. Осем влекачи се пробват да отстранен контейнерния транспортен съд. Деблокирането на канала се чака от 16 танкери, пренасящи 870 хиляди тона петрол и 670 хиляди тона петролни артикули. Една четвърт от размера на суровините идва от Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР