Американски военни са предпочитали да дежурят в непосредствена близост до

...
Американски военни са предпочитали да дежурят в непосредствена близост до
Коментари Харесай

Шокиращ скандал! US военни дежурят дрогирани до междуконтинентални ядрени ракети Minuteman III

Американски военни са предпочитали да дежурят в непосредствена непосредственост до междуконтиненталните балистични ракети Minuteman III в положение на наркотично замайване, оповестява американското издание Stars & Stripes.

Въпиющото нарушаване на дисциплината е било намерено измежду офицерите от 20-а въздушна войска към Глобалното стремително командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Уайоминг.

През 2015 и 2016 година командването е укрило скандалните обстоятелства, че военните по време на дежурство се друсат с кокаин и LSD.

Офицерите са признали при разпитите, че изпитвали суматоха и боязън по време на дежурствата. Освен това те виждали и мощни халюцинации.

В съботаж и разпространяване на опиати е приет за винове старшият офицер Никълъс Харис. Той самичък признал в съда, че е давал наркотични субстанции на другите военни.

Според AP участници в шокиращата преживелица са били група военнослужещи от 90-то ракетно крило, която е охранявала нуклеарни ракети в базата " Уорън " в Уайоминг. В продължение на няколко месеца те употребявали LSD, кокаин и други неразрешени субстанции.

По думите на военния прокурор капитан Чарлз Гримсли в тази база се намира 1/3 от всичките 400 ракети от вида Minuteman-3 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Още преди да приключи следствието един от обвинените избягал в Мексико, шестима били наказани за приложимост и разпространяване на опиати. Спрямо други 14 военни били приложени ограничения от дисциплинарен темперамент.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР