Американски учени от Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор разказаха в

...
Американски учени от Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор разказаха в
Коментари Харесай

Учените обясниха как се е появила водата

Американски учени от Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор описаха в PNAS за странната си догадка за появяването на водата на Земята.

В хода на проучването специалистите анализирали изотопния състав на лунната почва и стигнали до извода, че галактическите обекти, които са се сблъскали преди милиарди години и са образували актуалните Земя и Луна, не съдържат детайли от вода.

Въз основа на получените данни учените настояват, че по-голямата част от водата на Земята или е била в наличност в началото, при възникването на планетата, или е била донесена в предишното от незнайно и извънредно богато на вода небесно тяло.

„ Земята или се е формирала с водата, която познаваме и използваме през днешния ден, или сме били ударени от някакъв небесен обект, който се е състоял най-вече от чиста H2O, в която съвсем няма други детайли.

Нашето изследване изключва метеоритите или метеоритите като евентуални източници за съществуването на вода на Земята и несъмнено можем да предположим вероятността за „ раждане на водна планета “, съобщи галактическият химик Грег Бренека.

Освен това учените открили, че галактическите обекти, съдържащи вода, би трябвало да са пристигнали отвън Слънчевата система. Това се е случило не по-рано от преди 4,45 милиарда години.

През януари обаче откриватели от Китай откриха вода в проби от лунна почва, която беше доставена на Земята от автоматизираната междупланетна станция Chang`e-5. Те разкрили, че получените проби съдържат до 120 ppm вода, която се е образувала там заради въздействието на слънчевия вятър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР