Американски учени изчислиха, че такъв голям брой смъртни случаи биха

...
Американски учени изчислиха, че такъв голям брой смъртни случаи биха
Коментари Харесай

Американски учени: Властите са можели да предотвратят смъртта на 54 000 души

Американски учени пресметнаха, че подобен огромен брой смъртни случаи биха могли да бъдат избегнати, в случай че ограничаващите ограничения в страната са били въведени две седмици по-рано, написа в. „ Ню Йорк Таймс ”.

Учени от Колумбийския университет, ръководени от експерта по инфекциозни болести Джефри Шейман, създадоха компютърен модел, който разрешава да се оцени резултата от ограниченията, въведени в Съединени американски щати в средата на март, с цел да се предотврати разпространяването на вируса.

Изследователите споделят, че до 3 май 65 307 души са умряли от болести, породени от ковид в Съединени американски щати. Учените считат, че в случай че тези ограничавания бяха въведени седмица по-рано, до 3 май, 36 хиляди по-малко биха починали в страната. Ако тези ограничения са били наложени две седмици по-рано, 54 хиляди души щяха да избегнат гибелта, означават откривателите.

" Това е голяма разлика, " сподели Шейман, " къс интервал от време на стадия на напредък (броя на случаите на инфекция) играе решаваща роля за понижаване на смъртността ".

Учените предизвестиха американските управляващи против прекомерно бързото унищожаване на рестриктивните мерки в някои щати, което би могло да докара до ново внезапно повишаване на смъртността от COVID-19.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР