Украинците пробиват минно поле към Токмак

...
Американски служители казаха на CBS News, че украинската армия изглежда
Коментари Харесай

Американски служители казаха на CBS News, че украинската армия изглежда е постигнала напредък в офанзивата си срещу окупирания от Русия град Токмак, важен бариерен град между украинските сили и град Мелитопол в Запорожка област.

Източник: CBS News

Подробности: Американски служител каза пред CBS News в четвъртък, че украинските войски са пробиха руско минно поле северно от Токмак и сега се бият с първата линия на руската отбрана, държаща града.

CBS заявява, че превземането на градове като Токмак и след това напредването към Мелитопол ще бъде предизвикателство за украинската контра- офанзива, която постига постепенни успехи от началото на лятото. Мелитопол обаче е вратата към анексирания Крим и жизненоважен руски транзитен център.

История: Ден преди това The Washington Post заяви, че американското разузнаване смята, че украинската контраофанзива няма да постигне ключовите си цели, а именно освобождаването на Мелитопол, защото дори възстановяването на контрола над Токмак е трудна задача предвид трите руски отбранителни линии.

Украинская правда е мястото, където ще намерите най-актуална информация за всичко свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР