Американски сенатори поискаха президентът на САЩ Доналд Тръмп да обясни

...
Американски сенатори поискаха президентът на САЩ Доналд Тръмп да обясни
Коментари Харесай

Сенатори питат Тръмп какво ще правят новите военни на САЩ в Близкия изток

Американски сенатори желаеха президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изясни за какво Пентагона изпраща хиляди военни към Близкия изток против Иран, като му подсетиха, че Конгреса не е обявявал война на тази страна
В началото на седмицата министерството на защитата на Съединени американски щати заяви, че има подготвеност за изпращане на спомагателни сили в Близкия изток в отговор на опасността " от страна на Иран ", който съгласно Вашингтон е виновен за офанзивите против танкери в Оманския залив. Американският министър на защитата Патрик Шанахан разгласи, че Съединени американски щати изпращат в допълнение 1000 бойци и означи, че тези дейности не целят борба с Иран, а са отговор на сигурността на Съединени американски щати и съдружниците им.
" Къде ще бъдат изпратени тези военни? Каква е тяхната задача? Ще вършат ли нещо друго с изключение на да подсигуряват сигурността на иракските сили и да защитят свободата на корабоплаването в интернационалните води? Дали ще окажат напън върху Иран? ”, пишат в писмо до Тръмп сенаторът от Демократическата партия Дем Кейн и от Републиканската партия Майк Лий. Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн разгласява текста на писмото на своя уеб страница.
" Оставаме загрижени, че повишението на натиска ще докара до непотребен спор. Като се има поради този възходящ риск, желаеме да подчертаем, че до момента конгресът не е давал позволение за война с Иран и няма юридически ред, който да разреши на Съединени американски щати да реализират бойни дейности против Иран “, написа още в писмото на сенаторите. Те също си задават въпроса " каква е тази нова и директна опасност от Иран ".
От своя страна държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че американският президент не желае война с Иран, само че Вашингтон счита за належащо да отбрани ползите си в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР