Американски натиск, конфронтация със Запада, военна операция в Украйна, безпрецедентни

...
Американски натиск, конфронтация със Запада, военна операция в Украйна, безпрецедентни
Коментари Харесай

Вкарват войната в новите учебници по история в Русия

Американски напън, борба със Запада, военна интервенция в Украйна, невиждани наказания - цялата нова история на Русия се самопоканва в учебниците от 1 септември, с цел да изясни на съветските деца гледната точка на страната по отношение на този спор, съобщи Франс прес.
Прочетете още
За рекордно малко време - към 5 месеца - за учениците от последните години в гимназията има нов учебник по история за интервала 1945 година - началото на 21 век. Той бе показан през днешния ден в Москва от съветския министър на образованието Сергей Кравцов.

" Важно е да се изясни на учениците и да бъдат накарани те да схванат задачите на съветската военна интервенция в Украйна, почнала през февруари 2022 година ", описа Кравцов на конференция. Официално задачите на интервенцията са демилитаризация и денацификация на Украйна, напомня Франс прес.

Министърът на образованието наскоро съобщи пред съветския президент Владимир Путин, че е в ход една същинска война против историята и упрекна враговете на Русия, че си служат по един безсрамен метод с доверчивостта на децата, с цел да разделят народите и да посеят разкол.

" Учебникът популяризира гледната точка на страната, само че по един по-прост, по-човечен метод спрямо предходните учебници ", описа пред медиите Владимир Медински, консултант на съветския президент.

Със синя корица, върху която се вижда Керченският мост, свързващ анексирания от Москва полуостров Крим с Русия, този учебник ще бъде разполагаем във всички учебни заведения в страната от 1 септември, акцентира Кравцов.

В него по-специално са хвалени съветските военни, които, както се споделя в учебника, са избавили мира през 2014 година на Крим, причислен към Русия след референдум, незачитан от Киев и от интернационалната общественост.

В учебника се подлагат на критика глобите, наложени на Русия, включително и заледяване на съветски активи зад граница от страна на Запада, като тези наказания са дефинирани като най-лошите от ерата на Наполеон до момента, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руската интервенция в Украйна пък е показана като консолидирала обществото в Русия, а значимо място е отделено и на подвизите на съветските герои в Украйна.

" След края на съветската военна интервенция, след нашата победа, ние ще допълним този учебник ", съобщи Кравцов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР