Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект над Канада. Това е

...
Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект над Канада. Това е
Коментари Харесай

Ето какво е било НЛО-то, свалено над Канада

Американски изтребител F-22 смъкна неидентифициран обект над Канада. Това е вторият сходен случай в северноамериканското небе след трагичното събаряне на хипотетичен китайски шпионски балон преди седмица, съобщи Агенция Франс Прес.

Премиерът Джъстин Трюдо съобщи, че съвместна военна интервенция на Съединени американски щати и Канада е довела до свалянето на обекта.
-->
" Бяха задействани канадски и американски самолети, а американски F-22 сполучливо стреля по обекта ", написа Трюдо в Туитър в събота.

Малко след свалянето на обекта в 15:41 ч. локално време (20:41 година по Гринуич) авиационните управляващи затвориха част от въздушното пространство над северозападния американски щат Монтана, откакто откриха по този начин наречената " радарна особеност ", оповестиха от Северното командване на Съединени американски щати.

Северното командване съобщи, че американски изтребители са се вдигнали в небето, само че " не са разпознали никакъв обект, който да се съотнесе към радарните попадения ". След това небето беше отворено още веднъж за граждански въздушен трафик.

Обектът, свален в Юкон, е бил " дребен, с цилиндрична " форма, съобщи министърът на защитата на Канада Анита Ананд.

" Обектът е летял на височина почти 40 000 фута /12 000 метра, бел.р./, нелегално е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал основателна опасност за сигурността на цивилните полети ", заяви Ананд пред кореспонденти.

Трюдо съобщи, че канадските сили в Юкон " в този момент ще възстановят и проучват останките на обекта ".

Той съобщи, че е разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на последното нахлуване. Ананд добави, че е разговаряла и с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

В сряда Съединените щати обявиха, че хипотетичните китайски шпионски балони като този, който смъкнаха на 4 февруари, са част от " флотилия ", която е обхванала пет континента. НАТО също изрази угриженост.

Ананд обаче съобщи, че " сега не би било рационално да злоупотребявам с произхода на обекта ".

Американски и канадски изтребители са летели дружно, с цел да се оправят с обекта в събота, оповестиха Министерството на защитата на Съединени американски щати и Ананд.

" Президентът Байдън упълномощи американските изтребители, придадени към NORAD, да работят дружно с Канада за свалянето на обекта над Северна Канада през днешния ден ", съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър.

По думите му изтребител F-22 е изстрелял ракета AIM-9X, която е свалила обекта.

Белият дом заяви, че Байдън и Трюдо са разговаряли в събота и са " похвалили мощното и дейно партньорство на NORAD и Северното командване на Съединени американски щати и са се договорили да продължат тясната си съгласуваност за разкриване, следене и отбрана на нашето въздушно пространство ".

В петък изтребители смъкнаха различен обект край северното крайбрежие на американския щат, покрай село Дедхорс.

Операциите по търсене и добиване на останките от този обект продължиха и в събота, само че бяха затруднени от арктическия " леден вятър, снега и лимитираната дневна светлина ", се споделя в изказване на Северното командване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР