Американски изследователи установиха, че лекарството против малария хидроксихлорохин, лансирано от

...
Американски изследователи установиха, че лекарството против малария хидроксихлорохин, лансирано от
Коментари Харесай

Лекарството срещу малария не помага против Covid-19, твърдят учени от САЩ

Американски откриватели откриха, че лекарството срещу малария хидроксихлорохин, стартирано от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като терапия против новия ковид, не е дейно против болестта, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция в сряда.

Те са анализирали резултатите и историята на болестта при 368 пациенти с новия ковид, лекувани в медицински центрове към Министерството по въпросите на ветераните в Съединени американски щати.

Досега изводите на откривателите не са доказани от самостоятелни специалисти и не са оповестени в медицински издания.

Според техните наблюдения измежду пациентите, приемали хидроксихлорохин, смъртността е 27.8 на 100. При пациентите, лекувани по едно и също време с хидросихлорохин и антибиотика азитромицин, смъртността е 22.1%.

Сред оценените резултати е и % на смъртност 11.4 на 100 измежду болни с Covid-19, лекувани по общоприетия набор от процедури против затруднения. Изследователите са на мнение, че резултатите демонстрират нуждата от провеждането на клинични тествания, преди препаратът против малария хидроксихлорохин да бъде утвърден за лекуване на пациенти, инфектирани с ковид, заяви ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР