Американски изследователи откриха мутации на коронавируса, които му помагат да

...
Американски изследователи откриха мутации на коронавируса, които му помагат да
Коментари Харесай

Тревожно откритие! Появиха се мутации на COVID-19, които му помагат да не се свързва с антитела

Американски откриватели откриха разновидности на ковид, които му оказват помощ да избегне свързването с антитела, а те към този момент са главно средство за битка с заболяването, заяви ТАСС.

Статия за резултатите от проучването учените от центъра за ракови проучвания " Фред Хъчинсън " разгласиха в електронната библиотека bioRxiv, предава Българска телеграфна агенция.

" Създадените карти разрешават да бъде оценено до каква степен тези разновидностите са показани в разпространяването на SARS-CoV-2. Към средата на ноември открихме забележителен брой вирусни разновидности, които са се измъкнали от антитела у хора. Едната от тях е обвързвана с огнище на инфекции измежду норки в Холандия и Дания, другата е видяна в Шотландия и Ирландия ", написа в публикацията.

Изследваните разновидности са на шиповидния протеин на ковид и RBD, неговата основна част. Вирусът го употребява, с цел да проникне в клетките. В този случай разновидностите прикриват вируса от антитела.

По-рано друга научна група от американски молекулярни биолози откри ненадейно огромна роля на клетъчния имунитет в отбраната против COVID-19, като откри, че даже ниски концентрации на антитела защищават опитните маймуни от коронавирусна зараза при високо равнище на интензивност на избрани подвидове Т-клетки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР