Американски и турски генерал летяха на първия разузнавателен полет над

...
Американски и турски генерал летяха на първия разузнавателен полет над
Коментари Харесай

Първи американо-турски разузнавателен полет над Североизточна Сирия

Американски и турски военачалник летяха на първия разследващ полет над Североизточна Сирия в събота, заяви представителят на Пентагона Шон Робъртсън, представен от организация Ройтерс.

Робъртсън сподели, че първият разследващ полет и взаимният координационен център, основан по-рано тази седмица, "показват уговорката към ценене на законните опасения на Турция по отношение на сигурността по южната й граница " и ще оказват помощ за застраховане на сигурността в Североизточна Сирия, тъй че Ислямска страна да не се появи още веднъж в тази зона.

На конференция през вчерашния ден турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че взаимният турско-американски действен център за основаване и ръководство на зона за сигурност в Североизточна Сирия работи към този момент с цялостен потенциал. Центърът се намира в югоизточния турски окръг Шанлъурфа, който граничи със Сирия, а командването му се обезпечава от един американски и един турски военачалник.

Турция оказва напън за надзор над зона от към 40 км в дълбочина в Северна Сирия и за евакуиране оттова на подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа. Анкара счита, че те са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена битка с турската страна. Вашингтон пък разчита на Силите за отбрана на народа в битката против Ислямска страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР