Американски апелативен съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостънския

...
Американски апелативен съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостънския
Коментари Харесай

Американски съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостън Джохар Царнаев

Американски апелативен съд анулира смъртната присъда на атентатора от Бостънския маратон Джохар Царнаев, заяви БНР. Съдът постанови по-долната правосъдна инстанция да организира нови слушания по делото.

Царнаев беше наказан на гибел през 2015 година за слагането на самоделни взривни устройства покрай финалната линия на маратона две години по-рано. При гърмежа починаха трима души, а 264 бяха ранени.

Мъжът призна, че е направил офанзивата дружно с по-малкия си брат Тамерлан, който беше погубен няколко дни по-късно при престрелка с полицията.

Адвокатите на Джохар Царнаев желаеха ново дело с претекста, че процесът не би трябвало да бъде гледан в Бостън, така както хората там са травматизирани от случилото се. Те сложиха под въпрос и неутралитета на двама от съдиите, споделя още Националното радио.

Апелативният съд в Масачузетс поддържа множеството от обвиняванията против мъжа, само че изиска от областен съд да организира ново дело, което да дефинира дали той да бъде наказан на гибел. Според съдиите Джохар Царнаев би трябвало да остане в пандиза до края на живота си, като единственият въпрос е дали ще бъде екзекутиран.

Във Флорида американският президент Доналд Тръмп дефинира решението на съда като неуместно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР