Американската верига супермаркети Kroger Co., която е втората по големина

...
Американската верига супермаркети Kroger Co., която е втората по големина
Коментари Харесай

Втората по големина търговска верига в САЩ купува конкурента си Albertsons за над $24 милиарда

Американската верига супермаркети Kroger Co., която е втората по величина в страната, се контракти да купи конкурентната група Albertsons Cos. Inc. Сделката е за 24,6 милиарда $, като се имат поради и задълженията, се споделя в взаимно известие на страните по договорката, заяви Интерфакс.

По-конкретно, Kroger ще заплати по $34,1 за акция на Albertsons, което съставлява 33% награда към котировките на затваряне на търговията на 12 октомври, ден преди в медии да се появят клюки за вероятно обединение на двете компании. Очаква се, че договорката ще завърши при започване на 2024 година.

В резултата на сливането, на американския пазар ще се появи крупна компания с над 710 000 чиновници и близо 5000 търговски обекта в 48 американски щата и окръг Колумбия.

През миналата фискална година, общите доходи на двете вериги за търговия " на дребно " доближиха към 210 милиарда $, а чистата им облага е 3,3 милиарда $.

Акциите на Kroger изгубиха 3,4% в предварителната търговия през днешния ден, а скъпите бумаги на Albertsons поевтиняха с 2,4%, откакто предния ден нарастнаха с 11,5%.
 Kroger наема 10 000 чиновници
Втората по величина комерсиална верига в Съединени американски щати търси да наеме 10 000 чиновници

За компанията сега работят 468 000 души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР