Американската тийнейджърка Коко Гоф победи поставената под номер 2 Арина

...
Американската тийнейджърка Коко Гоф победи поставената под номер 2 Арина
Коментари Харесай

Гоф отстрани Сабаленка след трилър в Лексингтън

Американската тийнейджърка Коко Гоф победи поставената под номер 2 Арина Сабаленка със 7:6 (2), 4:6, 6:4 и се класира на четвъртфинал на шампионата Топ Сийд в щата Кентъки, като по този метод записа и трети триумф над състезателка от топ 15.

16-годишната Гоф направи 10 двойни неточности и позволи пробиви в сервиса си. Но със постоянна игра от началната линия тя съумя да обезврежда тежките офанзиви на Сабаленка, която пък инкасира 14 двойни неточности, от които 4 в един гейм.

Мачът беше изпълнен с нерви, неточности и обрати и продължи съвсем три часа, като Кори и татко й влязоха в тежък дебат със съдията на стола по въпроса какви треньорски намеси са позволени по новия устав, който WТА неотдавна разгласява.

Сабаленка, която е на 11-о място в ранглистата, одобри обикновено загубата. Според нея първият след епидемията шампионат на твърди кортове би трябвало да се преглежда най-много като връщане към естествения метод на игра.

''Определено имам проблеми със сервиса и това е нещото, което ме тормози. В един миг даже си мислех “Хайде към този момент да вкарам един първи сервис”, сподели от своя страна победителката Гоф.

Следващата й съперничка е номер 8 в схемата Онс Жабур, която направи 10 аса и отстрани Олга Говорцова с 3:6, 6:2, 6:4.

За Говорцова това е първи шампионат на WТА от 2014-а година насам.

В друга среща от този стадий Дженифър Брейди (САЩ) в профил Магда Линет (Полша) с 6:2, 6:3 и ще се изправи на четвъртфинал против Мари Бузкова. По-късно през днешния ден пък двете сестри Уилямс също ще спорят за четвъртфинал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР