Американската технологична компания Amazon съобщи, че спира достъпа на полицейските

...
Американската технологична компания Amazon съобщи, че спира достъпа на полицейските
Коментари Харесай

Amazon спря достъпа на полицията до системата си за разпознаване на лица

Американската софтуерна компания Amazon заяви, че стопира достъпа на полицейските ръководства в страната до облачната си услуга Amazon Rekognition. Тя дава достъп до най-съвременни технологии за различаване на лицето. Ограничението ще е в действие една година.

Компанията ще разреши на всички организации, които се борят с търговията на хора, както и тези които търсят отвлечените си деца или родственици да могат да продължат да употребяват системата, само че не и на държавните институции.

Предстaвител на Amazon е обяснил, че това се прави заради опасения на бранителите на човешките права, че технологиите за различаване на лицата са причина за проявление на преднамереност във връзка с чернокожите, съобщи " Би Би Си ".

Оказва се, че при различаване на лица с по-тъмен цвят на кожата, системата позволява повече неточности, а това може да се счете за дискриминация.

IBM пък разгласи, че приключва всички свои разработки в региона за различаване на човешките лица, тъй като смята, че тази технология е опасност за американците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР