Американската страна все още не е дала отговор по въпроса

...
Американската страна все още не е дала отговор по въпроса
Коментари Харесай

Захарова: САЩ все още не са дали отговор за визата на Лавров в Общото събрание на ООН

Американската страна към момента не е дала отговор по въпроса за даване на виза на съветския външен министър Сергей Лавров за присъединяване в седмицата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации (20-26 септември). Това съобщи в изявление за ТАССв сряда формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в коридорите на Източния стопански конгрес.

Захарова добави, че във всички случаи визи се изискват даже за ръководителите на делегации, в случай че не бъде открит безвизов режим сред страните.

„ Там, където въобще няма безвизов режим или за дипломати, всички постоянно аплайват за виза, в това число ръководителите на делегации ", сподели Захарова.

Според нея единствено част от публицистите, съпътстващи Лавров, до момента са получили американски визи за пътешестване до сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Подаден е лист за приемане на американски визи за съветската делегация. Както разяснява непрекъснатата ни задача в Организация на обединените нации, този въпрос се рапортува постоянно на секретариата на организацията. Съединените щати имат документални отговорности да не пречат на работата на делегатите на страните-членки на Организация на обединените нации и съответните органи на Организация на обединените нации. Нашите дипломати в Ню Йорк работят с този проблем. Някои от публицистите, които съпровождат делегацията, са получили визи. Други към момента не са. Не всички декларирани публицисти към момента са получили визи ", ком ентира Захарова.

Захарова отговори утвърдително на въпрос дали е в листата на делегацията, която би трябвало да отиде в Ню Йорк.

От 5 до 8 септември във Владивосток се организира 7-ият Източен стопански конгрес, чиято съществена тематика е „ Към многополюсен свят ". Събитието се провежда от фондация Росконгрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР