Американската страна ще продължи да оказва съдействие и подкрепа за

...
Американската страна ще продължи да оказва съдействие и подкрепа за
Коментари Харесай

Херо Мустафа със знак за подкрепата на САЩ към отбраната ни

Американската страна ще продължи да оказва подпомагане и поддръжка за осъществяване на взаимните начинания в областта на отбранителното съдействие, отчитайки българските потребности. Това е декларирала дипломат Херо Мустафа на срещата си през днешния ден с министъра на защитата Стефан Янев.

В рамките на откритото интензивно съдействие сред Министерството на защитата и Посолството на Съединени американски щати на 24 януари 2022 година беше извършена среща сред министъра на защитата на Република България Стефан Янев и изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в нашата стана Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата взе участие и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По време на диалога бяха разисквани тематики, свързани със стратегическото партньорство сред двете страни, развиването на плановете за рационализация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в района.

Министър Стефан Янев показа, че българската страна високо цени поддръжката на Съединени американски щати за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази вяра, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето съдействие в тази тенденция. Той добави, че ще концентрира напъните си върху придобиването на нови качества за Българската войска, в частност опциите за продължение на реализацията на плана за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР