Американската сателитна фирма „Максар съобщи в петък, че е идентифицирала

...
Американската сателитна фирма „Максар съобщи в петък, че е идентифицирала
Коментари Харесай

Това е новият Бабий Яр. Сателитни снимки показаха масов гроб край Мариупол

Американската сателитна компания „ Максар " заяви в петък, че е идентифицирала всеобщ гроб за към 200 души покрай Мариупол. Представители на локалните управляващи упрекнаха Русия, че е погребала там до 9000 украински цивилни.

На изображенията се вижда разширение на гробищния парк, което е почнало в края на март.

Масовият гроб се намира покрай село Мангуш на към 20 км западно от Мариупол. От " Максар " обявиха, че има четири нови секции с линейни редове с дължина към 85 м.

Би Би Си оповестява, че не е проверила фотосите по самостоятелен метод.
Журналистите от " Схем " (проект на " Радіо Свобода " ) са анализирали сателитните фрагменти и считат, че траншеите са дълги 300 метра, оповестява gordonua.com. Те са се появили в края на мартНа 23 март тях още ги няма, на фотоси от 26 март към този момент се появяват траншеи и обекти край тях - евентуално техника, с която са изкопани. На фотосите от 30 март и 3 април те се усилват. Журналистите са сравнили тези фрагменти със фотоси от всеобщия гроб в Буча, където бяха открити 73 тела, съгласно информация на кмета на града Анатолий Федорук пред УНИАН. Траншеите в Буча са били с дължина 14 метра. Съпоставката разрешава да се допусна, че в всеобщия гроб в Мангуш може да са заровени от 3 до 9 хиляди души. Според непотвърдени от самостоятелен източник оценки убитите при съветското нахлуване в региона на Мариупол са над 22 хиляди души.
Според локалните украински управляващи руснаците погребват в Мариупол цивилни, убити там от войските на агресорите,

Градският съвет на Мариупол излезе със заявление, че руснаците копаят траншеи и „ употребяват самосвали, с цел да донесат телата “, и даде лична въздушна фотография на мястото, което съгласно него е „ към този момент два пъти по-голямо от близкото гробище “.

Кметът на града Вадим Бойченко съобщи, че в Мариупол може да са починали десетки хиляди цивилни жители.

" Това е новият Бабий Яр (За два дни - на 29 и 30 септември 1941 година - в покрайнините на Киев са разстреляни 33 771 души - бел. ред). Тогава Хитлер убиваше евреи, роми и славяни. Сега Путин унищожава украинци. Той към този момент умъртви десетки хиляди жители на Мариупол. Трябва мощна реакция от целия цивилизован свят ", сподели Бойченко, който дефинира протичащото се като геноцид.

Москва неведнъж е отричала обвиняванията на Украйна и западните ѝ съдружници, че съветските войски и висши политици от Кремъл са виновни за всеобщите убийства на цивилни.

По-рано този месец се появиха фотоси на „ Максар “ от град Буча край Киев, на които се виждаха тела на цивилни, лежащи на улицата близо две седмици преди руснаците да изоставен града в границите на изтеглянето от Северна Украйна.

Изображението от 19 март, за което първо заяви „ Ню Йорк таймс “ и чиято достоверност беше доказана от Би Би Си, опонира на изказванието на съветския външен министър Сергей Лавров, че фрагментите с тела в Буча са били " инсценирани " след изтеглянето на руснаците.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР