Американската полиция смята, че след десетилетия на пълна мистерия вече

...
Американската полиция смята, че след десетилетия на пълна мистерия вече
Коментари Харесай

Разкриха самоличността на легендарния убиец Зодиак

Американската полиция счита, че след десетилетия на цялостна тайнственост към този момент изрично може да се уточни кой е серийният палач, наричащ себе си Зодиак. Той се трансформира в именита фигура още през 60-те години на предишния век.

Полицията от Калифорния счита, че зад облика на Зодиак стои серийният палач Денис Рейдър, който е хванат през 2005 година и излежава доживотната си присъда.

Рейдър е обозначаван от управляващите с буквите BTK, тъй като завързвал жертвите си и ги измъчвал, преди да ги убие. За интервала от 1974 до 1991 година той е умъртвил 10 души в щата Канзас.

Заловен е едвам през 2005 година, откакто взема решение да изпрати писмо до полицията, в което се признава за отговорен за ликвидиране през 1986 година.

Още при ареста му специалисти виждат връзката сред BTK и килърът Зодиак, който става прочут пред 1968 година с кодираните си писма до полиция и медии.

Открита е аналогия сред почерка на двамата серийни убийци, поради което се счита, че те са еднакъв човек. Самият Денис Рейдър обаче отхвърля да стои зад облика на Зодиак.

 палач зодиак

Серийният палач Зодиак е вторият по известност палач в света след Джак Изкормвача. Интелигентността, която се вижда в писмата му, жестокостта на убийствата му, както и фактът, че самоличността му е цялостна тайнственост, трансформират облика му в именит.

За по-малко от година Зодиак е нападнал 7 души и убива петима от тях. В писмата си той признава за 37 убийства, а двамата останали живи очевидци дават първите описания на килъра.

Писмата на Зодиак са съпроводени с криптограми, в които споделя, че разкрива същинското си лице, само че от 4-те единствено една е разгадана.

Основният обвинен на полицията през 60-те и 70-те години е Артър Лий Алън, само че, макар че има профил на умопобъркан и сериен палач, не са открити доказателства, които удостоверяват виновността му.

През 2012 година излиза книга на пенсионирания служител на реда Линдън Лафърти, който твърди, че Зодиак към момента е жив и здрав и живее в дома си в окръг Солано, Калифорния.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР