Американската писателка Елин Хилдебранд съблазнява с нов летен романс, който

...
Американската писателка Елин Хилдебранд съблазнява с нов летен романс, който
Коментари Харесай

Перфектната двойка или защо няма невинни в рая

Американската писателка Елин Хилдебранд съблазнява с нов летен романс, който прераства в престъпна конспирация на страниците на „ Перфектната двойка “ (ИК „ Сиела “)! В летните горещини не ви остава нищо друго, с изключение на да се настаните комфортно и да се впуснете в тази добре написана история, изплетена от неистини, интриги и изневери.
Кралицата на летните романи – американката Елин Хилдебранд – ни повежда на завладяващо странствуване до туристическия остров Нантъкет, където срещаме Селест и Бенджи, по-известни като съвършената двойка.
Привидно Селест и Бенджи наподобяват родени един за различен. Бенджи е правоприемник на безгранично богатата локална фамилия Уинбъри и въпреки ослепителната Селест да има непретенциозен генезис, щастието им наподобява безоблачно и двамата са подготвени да създадат идната стъпка. За Бенджи женитба на Нантъкет е най-естественото продължение на връзката им – в този парадайс на Земята през летния сезон се случват най-пищните и разточителни церемонии. И до момента в който всички близки и родственици, пристигнали от целия свят, са притаили мирис в очакване на блестящото събитие, броени часове преди грандиозната женитба мъртвото тяло на основната шаферка Мерит Монако е намерено да се носи върху вълните.
В първокласното крайбрежно имение „ Съмърланд “, където по проект би трябвало да се организира сватбата, настъпва истински безпорядък. Неочакваното стичане на събитията повдига завесата, зад която внезапно блясва скритата истина – привидно съвършената женитба е единствено заслон за същинско змийско гнездо от неистини, интриги и изневери. Смъртта на Мерит Монако провокира незабавно следствие, а началникът на полицията и помощниците му стартират да разпитват всички присъстващи. Всеки крие своите мрачни секрети – изключително съвършената двойка…
„ Перфектната двойка “ е идеалната книга за лятното безвремие – обич и престъпна конспирация в смайващо четивна и лека композиция, която върви прелестно с освежаващи коктейли на плажа.
Американката Елин Хилдебранд (1950) е родом от Колиджвил, Пенсилвания. Завършва университета „ Джонс Хопкинс “ в Балтимор, Мериленд. След дипломирането си работи като учителка в Ню Йорк. През 1993 година се мести в Нантъкет, където живее и до през днешния ден. Първият ѝ разказ „ The Beach Club “ излиза през 2000 година „ Перфектната двойка “ е двадесет и първата ѝ книга.
Преводач на „ Перфектната двойка “ от британски език е Надя Баева. Автор на корицата е Фиделия Косева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР