Американската нефтогазова компания Chevron се е договорила за покупката на

...
Американската нефтогазова компания Chevron се е договорила за покупката на
Коментари Харесай

Американската компания Chevron купува конкурента си Anadarko за 33 млрд. долара


Американската нефтогазова компания Chevron се е договорила за покупката на съперника си Anadarko Petroleum Corporation за 33 милиарда $.

Структурата на договорката допуска разплащане в акции и парични средства. Според изискванията на договорката акционерите на Anadarko ще получат 0,3869 акции от Chevron и 16,25 $ в парично изражение за всяка своя акция. Това значи, че Chevron е оценил цената на една акция на Anadarko Petroleum за 65 $. Сделката е била утвърдена от съвета на шефовете на двете компании и следва да получи утвърждение от акционерите на Anadarko и регулаторните органи, като се чака да бъде затворена през второто полугодие на тази година.

Chevron счита, че обединяването с активите на Anadarko ще ускори лидерските й позиции в басейна Permian, а също и, че ще разшири опциите й в Мексиканския залив.

Chevron е втората по величина компания в Съединени американски щати и работи в над 180 страни. Anadarko е една от най-големите компании в света и се занимава с изследване и рандеман на природен газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР