Американската мечта все още съществува, но е недостъпна за всички.

...
Американската мечта все още съществува, но е недостъпна за всички.
Коментари Харесай

Симеон Гаспаров: Американската мечта все още съществува, но е недостъпна за всички

" Американската фантазия към момента съществува, само че е недостъпна за всички. Това е огромният проблем на Америка през днешния ден. Разликата в приходите в никакъв случай не е била толкоз огромна. Неравномерното систематизиране на благосъстоянията в страната идва от това, че най-ниската каста - 50% от американците, държи едвам 1% от благосъстоянието на нацията, до момента в който най-заможните 10% имат 70% от него. Делът на фамилиите със междинни приходи е понижен съвсем на половина през последните 40 години, а едно на четири бебета се ражда под прага на бедността. Половината от работната мощ е заета с ниски заплати под 20 000 $ годишно ".

Това сподели Симеон Гаспаров, публицист и публицист, който живее в Съединени американски щати.

По думите му проблемите в Америка настъпват, когато страната стартира да изнася всеобщо бизнеса си и цели индустриални региони остават без работа.

В предаването " Събота 150 " той добави:

" Америка е доста разграничена страна, тя има доста лица - една е за азиатската общественост, друга за българската, трета за афро-американската. Америка е разграничена и религиозно. Това е едно врящо гърне. Голямото знамение е, че въпреки всичко някак действа по един неповторим механизъм като едно цяло, когато би трябвало да се вземат значими решения ".

Според журналиста Съединени американски щати имат проблем с политиците, тъй като страната непрекъснато е в избори и доста от тях вземат популистки решения.

За него Джо Байдън е фигура, която не би трябвало да се подценява, " тъй като е остроумен политик ".

" Той е ловък състезател, макар че играе хазартно, ще откри метод да се измъкне с дребна победа от бъркотията сега ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР