Американската компания за електроавтомобили Тесла (Tesla) бе включена в правителствения

...
Американската компания за електроавтомобили Тесла (Tesla) бе включена в правителствения
Коментари Харесай

"Тесла" получи разрешение да произвежда коли в Китай

Американската компания за електроавтомобили " Тесла " (Tesla) бе включена в държавния лист на утвърдените автомобилопроизводители, заяви през днешния ден министерството на индустрията на Китай. То е дало позволение на производителя на електрически автомобили да стартира произвеждане в страната, съобщи " Ройтерс ". Списъкът е оповестен от министерството на индустрията и осведомителните технологии.

Това значи, че " Тесла " получава зелена светлина за произвеждане в Китай, сподели Ялъ Чжан, началник на шанхайската консултантска компания Automotive Foresight).

" Тесла " строи първия си цех за произвеждане на коли в чужбина в Шанхай. " Ройтерс " заяви по-рано този месец, че " Тесла " възнамерява да стартира работа в китайския си цех този месец. Не е ясно по кое време ще извърши годишната си цел за произвеждане поради несигурността към поръчките, доставките и работната мощ.

" Тесла " възнамерява да създава минимум 1000 коли " Модел 3 " (Model 3) на седмица в шанхайския си цех до края на годината, като се пробва да усили продажбите си на най-големия в света авто пазар и да избегне по-високите вносни мита, наложени на американските коли.

Фабриката, първата с напълно задгранична благосъстоятелност в Китай, отразява и устрема на Пекин да отвори автомобилния си пазар.

Шанхайските управляващи предложиха на " Тесла " помощ за ускорение на строителството, а на 30 август Китай изключи моделите на американската компания от 10-процентов налог за покупка на коли. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР