Американската компания The Armored Group (TAG) не се е отказала

...
Американската компания The Armored Group (TAG) не се е отказала
Коментари Харесай

Компания от САЩ предлага на България съвместна продажба на бронирани машини в Европа

Американската компания The Armored Group (TAG) не се е отказала от присъединяване си в плана на военното министерство за нови бронирани машини и е разширила офертата си към българското държавно управление.

TAG предлага да бъде основано взаимно дружество, което да създава и сглобява у нас 10 модела машини, които по-късно да бъдат осъществени на европейския пазар. На първо време България и TAG биха могли да се състезават за поръчка на испанското държавно управление, което се готви да купи 345 бронирани машини за 2.1 милиарда евро.

TAG към този момент е изпратила предлагането си на премиера Бойко Борисов и Министерството на защитата, научи Меdiapool oт свои източници. Засега обаче няма сигнали дали страната е склонна да преразгледа отхвърли си да допусне американската компания до плана.

За какво става въпрос

МО желае да закупи 150 машини – 90 бойни и 60 спомагателни, за 1.46 милиарда лв. с Данък добавена стойност. Проектът закъсня съществено поради дългите разправии какви да бъдат техническите условия. Те пък нормално са един от факторите, които предопределят избора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР