Американската компания Tesla представи пикапа Cybertruck през 2019 г. След

...
Американската компания Tesla представи пикапа Cybertruck през 2019 г. След
Коментари Харесай

Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad

Американската компания Tesla показа пикапа Cybertruck през 2019 година След това на презентацията се появи и електрическия квадроцикл Cyberquad, който се товари в " легена " на пикапа. Мъск побърза да разгласи това ATV като спомагателна алтернатива, която може да се поръча в комплект с електрическа кола.

Вярно е, че от този момент на процедура няма информация за Cyberquad. Развитието му се случва доста постепенно. Освен това се оказа, че демонстрационното ATV в действителност е основано на шасито на Yamaha Raptor 700.

Причината, заради която за Cyberquad нищо не се чува, евентуално се дължи и на самия Cybertruck, чийто дебют също беше отлаган няколко пъти. Сега обаче компанията публично разгласи, че няма да изостави въпросното ATV. И даже повече от това: в Китай беше разгласен конкурс измежду академични студентски екипи за разработване на дизайн за така наречен батериен пакет, основан на батерия 2170.
`Tesla

Победителите в надпреварата ще получат премия от 30 хиляди $. Единствената странна детайлност към цялата тази история е, че претекстовете зад решението да се разпореди дизайнът на батерията, вместо да се създаде вътрешно, остават незнайни.

Това обаче не е първият път, когато Tesla се обръща към обществеността за помощ при създаването на нов артикул. Преди това производителят дълго търси експерт, който да управлява екипа от китайски дизайнери, работещи по по този начин наречената „ Tesla за 25 000 $ “.

Планирано е пикапът Tesla Cybertruck да влезе в произвеждане и да стартират доставките към клиенти през идната година, а самата кола ще се прави в новооткритото оборудване в Giga Texas. А производството на Cyberquad най-вероятно ще бъде овладяно в Китай, откъдето ATV-тата ще бъдат изпращани до клиенти в Съединените щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР