Американската компания Skydio предостави стотици от най-добрите си дронове на

...
Американската компания Skydio предостави стотици от най-добрите си дронове на
Коментари Харесай

„Уолстрийт джърнъл“: Американските дронове се оказаха безполезни и не помагат на Украйна на фронта

Американската компания Skydio даде стотици от най-хубавите си дронове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), с цел да оказват помощ в битката им с съветските войски, само че те се оказаха неефективни на фронта, оповестява вестник , представен от " Фокус ".

По данни на редакцията безпилотните летателни апарати на Skydio постоянно биват извеждани от курс и " ослепявани " от съветските средства за водене на радиоелектронна битка. Изданието добавя, че множеството дребни дронове, създадени от американски стартъпи, са се провалили в бойни условия. Това също е неприятна вест за Пентагона, който се нуждае от надеждна доставка на хиляди БпЛА.

Американските безпилотни самолети са скъпи, дефектни и сложни за ремонт, споделят индустриални ръководители, представители на военните на Киев от фронтовата линия и някогашни военни чиновници от Съединени американски щати.

На фона на " неналичието на решения " на Запад, Украйна се обърна към по-евтините китайски артикули, с цел да укрепи своя боеприпас от дронове. А самият изпълнителен шеф на Skydio Адам Брай призна, че неговите дронове са се оказали безполезни.

Цитирайки военните на Киев, изданието отбелязва, че американските дронове са нежни и не могат да преодолеят съветските технологии за заглушаване и изключване на GPS. Понякога не съумяват да излетят, да изпълнят задачата или да се върнат назад. Освен това те постоянно не могат да летят на оповестените дистанции или да носят обилни товари.

Ръководителите на американски компании за произвеждане на дронове обявиха, че са сюрпризирани от разполагането на средствата за радиоелектронна битка в Украйна. ВСУ обаче са намерили способи да получат огромен брой дронове, както и аварийни елементи за тях, от Китай. Военните употребяват подготвени китайски дронове, най-вече от SZ DJI Technology.

Освен това, както написа WSJ, Украйна е развила своята промишленост за дронове, употребявайки съставни елементи от Китай. Украинските фабрики създават стотици хиляди дребни, евтини БпЛА, които могат да носят експлозиви. Освен това създават и по-големи дронове, които могат да нанасят удари надълбоко в съветска територия и да поразяват съветски кораби в Черно море.

Изданието отбелязва, че ВСУ " харчат “ към 10 000 дрона на месец и не биха могли да създадат това, в случай че бяха принудени да купуват скъпите американски БпЛА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР