Американската компания Philadelphia Energy Solutions (PES) планира да затвори нефтопреработващият

...
Американската компания Philadelphia Energy Solutions (PES) планира да затвори нефтопреработващият
Коментари Харесай

На източното крайбрежие в САЩ ще бъде затворен най-големият нефтопреработващ завод


Американската компания Philadelphia Energy Solutions (PES) възнамерява да затвори нефтопреработващият си комплекс, който е най-големият на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Това е съобщил кметът на Филаделфия Джим Кени в обществената мрежа Twitter.

“Днес PES удостовери проектите си за затваряне на нефтопреработващият цех през идващия месец,. Разстроени сме от това решение и сме подготвени да подкрепим работещите в компанията и другите компании, които ще бъдат наранени от това решение “.

Нефтопреработващият цех се намира в южната част на Филаделфия и създава от порядък ана 335 хиляди барела нефтопреработващи артикули дневно, като обезпечава 3 % от потребностите от бензин в регион. Неотдавна в завода избухна пожар, който докара до прекъсване на работата.

Затварянето на нефтопреработващият цех приказва за забележителните проблеми, които изпитват нефтопреработващите компании в североизточната част на Съединени американски щати, написа Bloomberg. До тях не доближават нефтопроводите от главните нефтодобивни щати Тексас и Северна Дакота, по тази причина те получават американския нефт в цистерни по ж.п. Линиите или ги доставят с петролни танкери.

Освен това в страната работи и стар закон за комерсиалния флот от 1920 година, който гласи, че претоварването на товари сред пристанищата в Съединени американски щати може да се реализира единствено от кораби, плаващи под американско знаме, издигнати в американски корабостроителници и принадлежащи на американски жители и обслужвани от екипажи, състоящи се от жители на Съединени американски щати. На тези условия дават отговор доста малко кораби и цените на корабните товари са доста високи.
Поради това компанията от Филаделфия е принудена да внася по-скъп нефт от Западна Африка и Северна Европа, което се отразява отрицателно на неговата доходност. Новината за затварянето на нефтопреработващият цех се отрази отрицателно на цената на петрола вид WTI, който през вчерашния ден нарастна значително – към 59,5 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР