Американската компания Lucid Motors, финансирана с китайски капитали, е преговаряла

...
Американската компания Lucid Motors, финансирана с китайски капитали, е преговаряла
Коментари Харесай

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

Американската компания Lucid Motors, финансирана с китайски капитали, е преговаряла с Ford опциите да стане част от концерна. Евентуалната покупка на съперника на Tesla обаче към този момент не влизала в проектите на "Синия овал ", оповестява Automotive News.



Подробности за срещата и възможната сума по договорката не се оповестяват. Известно е обаче, че от Lucid Motors са потърсили услугите на банковия холдинг Morgan Stanley за привличане на спомагателни вложения.



Производителят на електрически автомобили се нуждае от средства за продължение на развойната активност и строителството на личен цех в щата Аризона. Според финансовите планове фабриката ще коства $700 млн.



Lucid показа първия си модел Air през декември 2016 година Електромобилът има мощ 1 000 к.с., форсира от място до 97 км/ч за 2.5 секунди и развива оптималната скорост 315 км/ч, а пробегът с едно зареждане е близо 650 км.

Прогнозната цена на най-достъпната трансформация на Lucid Air е $52 500. За съпоставяне най-евтината Tesla Model S коства $57 700.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР