Американската компания Lockheed Martin съобщи вчера за успешен първи полет

...
Американската компания Lockheed Martin съобщи вчера за успешен първи полет
Коментари Харесай

Lockheed Martin съобщи за успешен първи полет на F-16 Block 70 - Общество

Американската компания Lockheed Martin заяви през вчерашния ден за сполучлив първи полет на изтребител F-16 Block 70 в базата си в Грийнвил, Южна Каролина. На поточната линия там са и българските изтребители F-16. 

Полетът се е състоял на 24 януари в 9:17 сутринта (източно време, САЩ), с тестовите водачи на Lockheed Martin Дуейн „ Про “ Опела и Монеса „ Сирена “ Балжизер. Общото полетно време е към 50 минути и полетът е включвал инспекции за летателната валидност, на мотора, надзор на параметрите на полета и инспекции на горивната система, както и базово ръководство на самолета.

„ Днешният сполучлив полет е доказателство за упоритата работа, отдадеността и ангажираността към нашите клиенти и техните задачи “, разяснява О Джей Санчез, вицепрезидент на Integrated Fighter Group, която включва програмата F-16, в известие, изпратено до медиите. „ Този крайъгълен камък показва устрема на Lockheed Martin да напредне с програмата и да даде този по този начин нужен аероплан и неговите усъвършенствани благоприятни условия за запазване на сигурността в 21-ви век “, прибавя той.

Този изтребител F-16 Block 70 е първият от 16 самолета, които ще бъдат доставени на Бахрейн. Шест страни към този момент са избрали аероплан Block 70/72. В допълнение към контрактуваните все още за произвеждане 128 самолета, предходната година Йордания подписа Писмо за оферта и приемане (LOA) за 8 самолета и предходната седмица подписа спомагателен LOA за още 4 самолета. В резултат Lockheed Martin получи контракт за започване на дълготрайни действия за самолетите за Йордания. България също е подписала LOA за спомагателни 8 самолета за своя флот. Така общият брой поръчани F-16 Block 70 ще доближи 148 броя.

„ Lockheed Martin е изцяло зает с даването на качествени платформи за сериозните задачи на нашите клиенти и аз съм горделив с нашия надарен екип в Грийнвил, сподели Даня Трент, вицепрезидент на програмата F-16 и началник на завода в Грийнвил. „ Това е кулминационната точка на забележителна развойна активност, дизайн, цифрово инженерство, верига за доставки и съвременна индустриална линия на към този момент потвърдена платформа, която ще продължи да дава услуги в поддръжка на националната сигурност на клиентите ни за десетилетия напред “, добави Даня Трент.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР