Американската компания "Спейс Екс" изведе в орбита три изстреляни от

...
Американската компания "Спейс Екс" изведе в орбита три изстреляни от
Коментари Харесай

"Спейс Екс" изведе в орбита три сателита


Американската компания "Спейс Екс" изведе в орбита три изстреляни от нея спътника.

От базата на военновъздушните сили на Съединени американски щати Ванденберг, щата Калифорнияизстреля ракета притежател “Фалкон-9 “. На борда бяха спътникът PAZ наиспанска компания Hisdesat, както и двата апарата на SpaceX, предопределени за обезпечаване на достъп до Интернет - Tintin A и Tintin B. Преди това изстрелването беше неколкократно отлагано.

Сателитът PAZ е планиран и създаден от европейския консорциум „ Еърбъс “. Устройството е предопределено за картографиране, наблюдаване на околната среда, както оценка на водните, сухоземните и горски запаси. На борда на кораба има и няколко по-малки апарата. Първият стадий на Falcon 9 е бил употребен преди този момент за галактически полет. “

БГНЕС напомня, че испанската компания „ Исдесат “, която дава сателитни информационни услуги, подписа съглашение с американската компания SpaceX за стартирането на радарния сателит за наблюдаване на Земята PAZ. Стартът бе плануван за последното тримесечие на 2017 година.

Първоначално се очакваше това устройство да бъде пусната в орбитата с ракетата "Днепър" (конверсионната версия на балистичната ракета RS-20). Съответният контракт бе подписан през 2015 година по време на въздушното шоу "MAKS-2015". Стартирането трябваше да бъде осъществено през същата година, само че бе непрекъснато отлагано.

През 2015 година програмата за изстрелване на руско-украинските ракети "Днепър" бе прекратена. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР