Американската Камара на представителите ще гласува днес за отстраняването от

...
Американската Камара на представителите ще гласува днес за отстраняването от
Коментари Харесай

Гласуване срещу републикански конгресмен в САЩ заради поведението ѝ онлайн

Американската Камара на представителите ще гласоподава през днешния ден за отстраняването от две комисии на конгресмен от Републиканската партия. Гласуването ще е за ориста на подкрепилата тайни теории Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия.

Тя попадна във фокуса на вниманието откакто се появиха детайлности за държанието ѝ онлайн. Преди да се включи в конкуренцията на Конгреса тя е харесала обява във фейсбук, в която се приказва за екзекуция на демократи, в това число на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Грийн също по този начин е разгласила видео с нападки против оживял в всеобща пукотевица възпитаник, а през 2018 година застана зад изказванието, че горските пожари в Калифорния са подбудени от галактически лазер, следен от еврейско семейство.

Грийн е покровител на недоказаните изказвания на някогашния президент Доналд Тръмп за всеобщи измами по изборите.

До вота се стига откакто републиканците отхвърлиха да пристъпят към вътрешнопартийно дисциплинарно наказване. Лидерът им в Камарата на представителите Кевин МакКарти съобщи, че той недвусмислено жигосва думите на Грийн, само че дефинира дейностите на демократите като силови по отношение на назначенията за комисии.

Демократите споделят, че ще пристъпят до вота, защото няма друга опция.

Републиканци разкритикуваха държанието на Грийн, само че е налице принуда за гласоподаване против един от техните, и то за думи и дейности преди влизането ѝ в Конгреса.

Вотът в следената от демократите Камара на представителите цели отстраняването на Грийн от комисиите по обучение и труда. Самата тя съобщи в Туитър, че не дължи извинения за дейностите си и в никакъв случай няма да отстъпи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР