Американската фармацевтична компания Pfizer прогнозира, че пандемията от коронавирус може

...
Американската фармацевтична компания Pfizer прогнозира, че пандемията от коронавирус може
Коментари Харесай

Пфайзер с лоши новини за ковид, готви ваксина за деца от 2 до 16 г.

Американската фармацевтична компания Pfizer предвижда, че пандемията от ковид може да продължи до 2023 година и разгласи проекти за създаване на стратегия на имунизация с три дози за деца на възраст от 2 до 16 години, оповестява Reuters.

Компанията направи изказване на фона на новите ограничавания в европейските страни. Същевременно изследване предизвести, че бързо разпространяващият се нов вид на ковид „ Омикрон “ е пет пъти по-заразен за хората спрямо неговия предходник „ Делта “.

 Ръководителите на Pfizer обявиха, че компанията има вяра, че до 2024 година коронавирусът би трябвало да бъде ендемичен по целия свят, което значи, че към този момент няма да има пандемия. „ COVID-19 ще премине в ендемично положение до 2024 година “

Преди появяването на „ Омикрон “, основният доктор на Съединени американски щати Антъни Фаучи предвижда, че пандемията ще завърши през 2022 година – или най-малко в страната му.

Обявявайки проекти за създаване на режим с три дози за деца на възраст от 2 до 16 години, основният теоретичен шеф Микаел Долстен сподели на конферентен диалог, че резултатите от три дози измежду хора на възраст над 16 години демонстрират, че методът предлага по-голяма отбрана.

„ Затова взехме решение да модифицираме всяко от педиатричните изследвания, с цел да включим трета доза към серията и да потърсим лиценз за серия с три дози, а не за такава с две дози, както в началото се очакваше “, споделиха от компанията.

Pfizer създаде своята ваксина против ковид дружно с немската компания BioNTech SE. Сега създават версия на своята ваксина, пригодена за битка с разновидността „ Омикрон “. Очакват да стартират клинично изпитване на обновената ваксина през януари.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР