Американската брегова охрана затвори тази сутрин пристанищата на градовете Ню

...
Американската брегова охрана затвори тази сутрин пристанищата на градовете Ню
Коментари Харесай

Големи пристанища в САЩ са затворени заради урагана Нейт

Американската брегова защита затвори тази заран пристанищата на градовете Ню Орлиънс, Гълфпорт и Паскагула в щата Мисисипи, Мобил в Алабама, Пенсакола и Панама сити във Флорида, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се бурята да доближи крайбрежията на Съединени американски щати като вихър от второкласен, заяви Националният център по ураганите, представен от Асошиейтед прес.

По данни на основаната в Маями организация ветровете на Нейт са достигнали скорост от 150 км/ч, а окото на урагана се намира на юг-югоизток от устието на река Мисисипи.

Той се придвижва в посока север-северозапад със скорост от 43 км/ч и се чака да доближи сушата в нощта против неделя.

Нейт, който лиши живота на минимум 25 души в страни от Централна Америка, е четвъртият огромен вихър, набрал скорост от Карибско море тази година.

Изглежда Нейт ще удари регион, който бе обиден преди шест седмици от урагана Харви, провокирал тежки наводнения в елементи от Тексас и Луизиана.

Дъждовете на Нейт провокираха наводнения и свлачища в Коста Рика, Никарагуа и Хондурас. 12 души се водят изчезнали, оповестиха управляващите.

Повече от две седмици откакто ураганът Мария вилня в Пуерто Рико, който е американска територия, над 90 % от острова е без ток, заяви Федералната организация за справяне с изключителни обстановки (ФЕМА), представена от ДПА.

Това значи, че доста компании, лечебни заведения и държавни служби употребяват генератори, с цел да покрият потребностите си от ток. Около 40 % от острова има достъп до информационни услуги, а към половината от 3,4-те милиона поданици на острова имат питейна вода, уточни ФЕМА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР