Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител Антонов за възраждането

...
Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител Антонов за възраждането
Коментари Харесай

Boeing възражда производството на най-големия самолет - украинския Ан-225 Мрия

Американската Boeing ще поддържа украинският авиационен производител " Антонов " за възраждането на най-големия аероплан в света - Ан-225 Мрия, оповестява CNBC.

Производството му беше прекъснато поради сериозната взаимозависимост от доставките на части от Русия, които бяха лимитирани след анексацията на Крим през 2014 година.

Дъщерното сдружение на Boeing - Aviall, обаче възнамерява да обезпечи нужните съставни елементи и " Антонов " да стартира още веднъж производството си. Целта е до края на идната година да има нови осем самолета.

Двете компании са подписали публично съглашение за партньорството си, което е било доказано пред CNBC в края на предходната седмица.

В изявление пред Reuters президентът на украинското сдружение Олександр Донетс, че идната стъпка от взаимната работа ще бъде взаимното създаване на база.

" Тя ще се занимава с артикули, материали и с всички съставни елементи, които към този момент не получаваме от някогашния ни сътрудник - Руската федерация ", разяснява още той.

 Закриват производителя на най-големите самолети в света
Закриват производителя на най-големите самолети в света " Антонов "

Сред тях са Ан-124 " Руслан " и Ан-225 " Мрия "

Украинската " Антонов " създава няколко разнообразни модела самолети, в това число цивилен и товарни. Последната разработка е Ан-132, употребен за превоз в региона на защитата.

В листата влиза и създаденият през 1988 година Ан-225 Мрия, който до момента е най-големият аероплан, основан в границите на Съюз на съветските социалистически републики. Той е екипиран с шест мотора. Също по този начин моделът е най-тежката летателна машина, правена в миналото със лично тегло от 175 тона, когато е празен, и с опция за оптимално такова от 640 тона.

 Китай възражда украинската „ Мечта” – най-големия аероплан в света
Китай възражда украинската „ Мечта ” – най-големия аероплан в света

Ще създава колоса Ан-225 " Мрия "

Ан-225 Мрия е и самолетът с максимален обсег на крилете до момента - 88,4 метра.

В началото на 2016 година " Антонов " оповестиха, че преустановяват своята активност, а година по-рано то беше извадено от състава на взаимното руско-украинско дружество " ОАК-Антонов ". Преди две години излезе информация, че китайска компания обмисля да възвърне производството на самолета Ан-225 Мрия.

 Русия създава свръхтежък транспортен аероплан
Русия създава свръхтежък транспортен аероплан " Слон "

Трябва да размени Ан-124 " Руслан "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР