Американската биотехнологична компания Moderna беше принудена да бракува около 400

...
Американската биотехнологична компания Moderna беше принудена да бракува около 400
Коментари Харесай

Мoderna е бракувала 400 хиляди дози ваксини срещу COVID-19


Американската биотехнологична компания Moderna беше принудена да бракува към 400 хиляди дози от коронавирусната си ваксина заради проблеми в последните стадии от производството на лекарството. Това заяви в изявление за Bloomberg американският имунолог Монсеф Слоуи, който оглавява екип от учени, участващи в държавната стратегия " Операция Невероятна скорост " за създаване и разпространяване на имунизациите против новия ковид, предадоха TACC и Агенция " Фокус ".

400-те хиляди дози са част от по-голяма партида от 1,4 милиона дози от имунизацията, сподели Слоуи. Проблемите, зародили в последните стадии на индустриалния развой, са свързани с „ пречистване “, изясни имунологът. Той също по този начин акцентира, че сходни отводи са типични за софтуерни процеси с такава трудност.

Както The New York Times заяви във вторник, Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) може да вземе решение за имунизацията, създадена от Moderna, през днешния ден.

В по-ранно известие за пресата компанията съобщи, че новата й ваксина против ковид е била над 94% ефикасна. В проучването на препарата са взели участие 30 хиляди души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР