Американската авиокомпания спря част от своите самолети Boing 737, заради

...
Американската авиокомпания спря част от своите самолети Boing 737, заради
Коментари Харесай

American Airlines спира самолети заради багажното отделение

Американската самолетна компания спря част от своите самолети Boing 737, поради капаците на багажното помещение над пасажерите, които не са се затворили. Проблемът става в някои от самолетите, които компанията обновява. Това води до отсрочване на 40 полета, написа CNBC.

American Airlines e в развой на възобновяване на своите самолети Boeing 737-800, с цел да усили потенциала им, да разшири отделението за багаж над пасажерите и да достави всяко място с електрически контакт. Тези промени са част от план, наименуван " Project Oasis ". Авиокомпанията прибягва до практиката, която употребяват и други самолетни компании. Те усилват броя на местата за пътуващите, с цел да печелят повече от всеки полет.
 British Airways купува самолети Boeing за $18 милиарда поради спрения Airbus
British Airways купува самолети Boeing за $18 милиарда поради спрения Airbus

С новите 42 лайнера Boeing 777 компанията заменя 34 остарели машини

Американският транспортьор твърди, че е разкрил проблем с кабините за багаж над пасажерите в два от самолетите Boeing 737-800. Според самолетната компания те са били конфигурирани от трети снабдител, лицензиран от Федералната авиационна администрация. Съгласно нейните условия, капаците на тези кабини за багаж, би трябвало да са затворени преди самолетът да излети.

Проверката, провокирана поради казуса с капаците, намира и други неизправности, като разхлабени болтове. Откритите проблеми не са повлияли сигурността на пасажерите.

Говорител на компанията съобщи, че защото два от самолетите не са отговаряли на техните стандарти, те са решили да създадат инспекция на още 12 машини и да анулират полети. Американската самолетна компания до момента е ремонтирала 70 от 304 Boeing самолета 737-800 поради изтичащия им период за употреба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР