Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания преразгледа препоръките си за идеалната

...
Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания преразгледа препоръките си за идеалната
Коментари Харесай

Препоръки: Количеството сън според възрастта

Американската асоциация за сърдечно-съдови болести преразгледа рекомендациите си за идеалната дълготрайност на съня . Учените са определили идеалното количество нощна отмора за здравето на сърцето и на организма като цяло, оповестява EurekAlert!

Кардиолозите предлагат седем до девет часа сън за възрастни , осем до 10 часа за младежи , девет до 12 часа за деца на възраст от шест до 12 години и до 16 часа за деца под пет години. Също по този начин, съгласно специалистите, е значимо да се съблюдават циркадните ритми - циклични съмнения в интензивността на биологичните процеси, свързани с смяната на деня и нощта. Уточнява се, че отклоненията от тях могат да имат негативно влияние върху организма.

" Сънят въздейства върху цялостното здраве и хората със здравословен режим на съня са по-способни да се оправят с рисковите фактори за сърцето, като да вземем за пример наднорменото тегло, високото кръвно налягане или риска от развиване на диабет вид 2 ", съобщи президентът на Американската асоциация по сърдечни болести Доналд М. Лойд-Джоунс.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР