Американската актриса и певица Барбра Стрейзанд подкрепи платформата за дарения

...
Американската актриса и певица Барбра Стрейзанд подкрепи платформата за дарения
Коментари Харесай

Барбра Стрейзанд дари $ 24 000 за лекарите в Украйна

Американската актриса и певица Барбра Стрейзанд поддържа платформата за дарения за Украйна United24. " Имах прелестен диалог с президента на Украйна Зеленски. Развълнувана съм от издръжливостта и смелостта на украинския народ и вдъхновяващото водачество на Зеленски ", написа 80-годишната звезда в Туитър, добавяйки своя фотография от видео диалога с украинския държавен глава.

" За мен е голямо наслаждение да се причисля към @ZelenskyUa и неговата самодейност @U24_gov_ua, с цел да оказа помощ за набирането на средства за незабавните медицински потребности в Украйна ", споделя актрисата. В изказване на платформата за групово финансиране се споделя, че в диалога си със Зеленски Стрейзанд е подчертала персоналната си връзка със страната: нейните баба и дядо преди време са тръгнали точно от Украйна, с цел да стигнат до Съединени американски щати.

Актрисата изяснява, че с абонамент от 24 $ на месец, който не предстои на данъчно облагане, хората могат да поддържат работата на украинските лекари и да спасят повече човешки животи. „ Моето късметлийско число е 24, тъй че дадох 24 000 $ “, отбелязва Стрейзанд.

В Инстаграм украинският президент Володимир Зеленски по този мотив написа: " Светът може би малко се уморява да мисли за Украйна всеки ден, само че хората в Съединени американски щати и европейските страни не престават да ни поддържат и да ни оказват помощ. За нас е доста значимо, че такива надарени и известни хора по света поддържат платформата UNITED24 @u24.gov.ua ".

Украйна откри държавната платформа за дарения при започване на май след съветското навлизане в края на февруари. Даренията могат да се вършат поотделно за армията, за филантропични цели или за следвоенно възобновяване. Досега, съгласно уеб страницата, са получени дарения на стойност над 185 млн. $.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР