Американската агенция за международно развитие обяви 250 милиона долара нова

...
Американската агенция за международно развитие обяви 250 милиона долара нова
Коментари Харесай

САЩ дават 250 милиона долара в помощ на украинските земеделци

Американската организация за интернационално развиване разгласи 250 милиона $ нова филантропична помощ, предопределена за украинските земеделци, чиято активност бе съществено нарушена от блокирането на украинските доставки на зърно през Черно море след нашествието на Русия в Украйна предходната година.В понеделник Москва се отдръпна от подписаната с посредничеството на Организация на обединените нации договорка, която позволяваше безвредния експорт на украинско зърно през Черно море. Решението бе окачествено от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш като " удар по хората в потребност по целия свят ".
През последните седмици Русия стартира да блокира влизането на кораби в това пристанище и Путин взе безразсъдното и рисково решение да приключи присъединяване на Русия в Черноморската зърнена самодейност. Путин реши да прекъсне жизненоважен избавителен пояс за останалия свят. Ние обявихме инвестиция от 250 милиона $ в това проспериращо, устойчиво, суверенно бъдеще.
Саманта Пауър – ръководител на Американската организация за интернационално развитие 

Средствата би трябвало да подтикват земеделската инфраструктура на Украйна и да бъдат открити нови направления за експорт. Пауър прикани също държавните управления на други страни, както и частния бранш, да провиснал още 250 милиона $ в помощ на земеделците, които се намират „ под обстрел “ от страна на съветската политика.Десетки хиляди цивилни украинци бяха убити, а милиони бяха прогонени от домовете си от началото на широкомащабното настъпление на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР