Американската агенция по храните и лекарствата издаде официално предупреждение към

...
Американската агенция по храните и лекарствата издаде официално предупреждение към
Коментари Харесай

Вливането на младежка кръв е безсмислено и опасно, предупреждават учени

Американската организация по храните и медикаментите издаде публично предизвестие към жителите да не купуват „ млада кръв “ в опит да укрепят организма си. Да, въпреки да ви звучи налудничаво, явно задоволително хора са намерили това за добра концепция – нещо, което беше действителен сюжет на епизод от „ Семейство Симпсън “ – че държавното управление е трябвало да се намеси.
Според Агенцията, „здравни заведения в няколко държави“ вливат кръвна плазма от млади донори във вените на искащи. Те настояват, че вливането може да лекува положения, вариращи от стареене до Паркинсонова болест, множествена склероза, Алцхаймер и други Някои даже са продавали тези кръвни инфузии за стотици и хиляди долари.

В изказването си Агенцията твърди, че има „ обилни опасения за публичното здраве “ поради популяризирането на инфузии с „ млади “ кръвни кафези. Смяната на плазмата идва със съществени опасности , в това число алергична реакция, претоварване на кръвообращението, остра контузия на крайниците и инфекциозно заболяване.

Докато трансфузиите на плазма могат да бъдат животоспасяващи, „ няма безапелационни клинични доказателства “, че вливането на „ млада “ кръв, в частност, е потребно. Така както постоянно, в живота няма директни пътища – вместо да търсят рецепта за подмладяване, хората чисто и просто би трябвало да положат малко повече старания, с цел да живеят здравословно, както и да одобряват обстоятелството, че всички ние остаряваме.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР