Американската агенция по храни и лекарства (FDA) разреши предлагането на

...
Американската агенция по храни и лекарства (FDA) разреши предлагането на
Коментари Харесай

Агенцията по лекарства на САЩ разреши предлагането на бездимно устройство

Американската организация по храни и медикаменти (FDA) позволи предлагането на първото в света бездимно устройство за нагряване на тютюн, като произведение с модифициран риск в Съединени американски щати. Заповедта е издадена след повече от 3 години оценка на научните данни на изделието.

В решението на FDA се споделя, че прекосяването изцяло от стандартни цигари към бездимния артикул доста понижава излагането на тялото на нездравословни или евентуално нездравословни субстанции и нагрява тютюна, без да го гори.

Заключението на организацията е, че наличните научни доказателства сочат, че се чака прподуктът да донесе изгоди за публичното здраве както за потребителите, по този начин и за хората, които сега не използват тютюневи произведения.

Решението на FDA е значим образец за това по какъв начин държавните управления и здравните управляващи могат да контролират бездимните други възможности и да ги разграничат от цигарите с оглед запазване и възстановяване на публичното здраве.

Решението надгражда формиращия се консенсус измежду самостоятелните откриватели, че това е по-добър избор от продължителното пушене и идва след решението на FDA от април 2019 година, с което се разрешавабездимните устройства да се предлага в комерсиалната мрежа в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР